16. jan, 2016

Mark vernietigt het menselijke ras

Facebook.

Vorig jaar besloot ik dat ik een nieuw principe nodig had. Ik was al een tijdje principeloos. Na het groot brengen van 2 jongens had ik mijn opvoedkundige principes bij de derde zoon helemaal laten varen. Op zich is dat wel heel rustig. Het is heel bevrijdend om uiteindelijk de conclusie te kunnen trekken dat opvoeden geen zin heeft. Dat scheelt echt veel stress. Hoewel dit ‘vrij- zijn- van- principes’ overigens helemaal niets te maken heeft gehad met een pedagogische verlichting maar meer met ‘luiheid’. Ik was dus principeloos en lui.

Aan lui zijn, kan ik niets doen. Dat is mijn structuur. Dat zit in mijn aard. Daar kan ik wel tegen vechten maar dat is een verloren oorlog. Dus om een nieuwe therapie sessie bij weer een nieuwe therapeut te vermijden ( ik ben ook heel modern en therapie er op los) ben ik zelf gaan dokteren en heb ik een nieuw principe voor mezelf bedacht.

Ik moest van Facebook af.

Facebook ruïneert je leven.

Mark Zuckerhuppeldepup is de man die het menselijke ras wil laten uitsterven. Dat heeft hij heel geraffineerd uitgedacht. Hij heeft bedacht dat je jezelf op ‘gezichtenboek’ bekend moet maken. En daar begint al probleem nummer 1. Dan moet je met je smoel het internet op. Ik ben liever smoelloos. Er is geen enkele foto van mij waar ik zo gesmoeld op sta dat ik er zelf gelukkig van word. Dat kan dus niet op Facebook. Daar draait het om je smoel. Dat betekende voor mij dat ik moest graven in het fotoarchief op onze computer. Onze foto’s zitten in ver verstopte mapjes op de computer. Dat is niet zonder reden. Ik wil niet geconfronteerd worden met mijn eigen smoel. Daar krijg ik stress van en van stress ga je eerder dood. Zie daar het eerste punt voor Mark.

Er is ook wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat je van Facebook niet gelukkiger wordt. Sterker nog, je wordt juist erg ongelukkig van Facebook. Dat klopt. Ik werd erg ongelukkig van Facebook. Ik heb met lede ogen moeten aanzien dat ik maar heel weinig vrienden heb. Ik haalde de 50 nog geeneens en van de mensen die mijn Facebookvriend waren kwam slechts een handjevol op mijn verjaardag. De anderen hebben mij dus voorgelogen dat ze mijn vriend waren. Als je gaat ’ontvrienden’ vanwege een nieuw principe dan breekt letterlijk de hel los. Ik ben bestookt met doodsbedreigingen en zware mishandelingen door de mensen die ik uit mijn vriendenbestand geflikkerd had. Als zij dat zouden uitvoeren had Mark hier grif zijn tweede punt kunnen scoren.

Facebook kost ook heel veel tijd. Je moet heel veel tijd hebben om bij te houden wat je vrienden eten, wat ze drinken, met wie ze feestvieren, waar ze zijn geweest en met wie ze het gaan doen. Ik heb die tijd niet. Ik werk veel en heb een man en 3 kinderen. Dan is het algemeen bekend dat je geen tijd voor jezelf hebt, laat staan voor je vrienden op Facebook. Dat is tegen de gevestigde Facebook-orde want je dient minimaal iedere post te liken en als je een echte vriend bent dan schrijf je ook een berichtje bij iedere post van je vrienden. Dat kost je dus gewoon je leven. Ik deed dat ’s nachts. Ik sliep niet meer omdat ik druk bezig was met liken, posten, lezen en ongelukkig zijn. Als je dat lang genoeg volhoudt ga je dood. Weer een doelpunt voor Mark.

En Mark heeft al in een vroeg stadium bedacht dat het menselijk ras zichzelf weg evolueert. Mark wist dat we van de apen afstammen en dat Darwin een klein beetje gelijk had. Mark wist ook dat we het apengedrag nog nooit overstegen zijn en wist dus dat het heel makkelijk zou zijn om het menselijke ras uit te roeien. Mark bedacht ‘gezichtenboek’ en wist dat hij het beter ‘Duck-Facebook’ had kunnen noemen. In snel tempo is het menselijke ras zich aan het evolueren van aap naar eend. Eenden zijn een makkelijke prooi. Mark is nu zeker aan de winnende hand.

Ik ben dus van Facebook af gegaan. Ik wil namelijk nog heel lang en gelukkig leven. Maar dat mag niet van Mark. Mark heeft ook bedacht dat als ik heel erg beroemd wil worden, ik hem heel hard nodig heb. Mark is de enige mens op aarde die zich ‘onmisbaar’ heeft gemaakt.

Ook voor mij.