22. jan, 2016

Verliefd

Britt.

 

Mijn jongste zoon is op Britt. In groep 3 ontluikt de liefde.

Wij praten thuis over Britt. Meisjes met de naam Britt zijn ‘hot’ bij mijn jongens. Ook mijn middelste zoon is op Britt. Gelukkig is dit een andere Britt anders had ik met mijn middelste zoon in razende vaart therapie moeten zoeken. Britt 1 is inmiddels aan de haak geslagen. Mijn zoon van 21 wist hoe hij dit moest aanpakken en is voortvarend te werk gegaan om zijn Britt te veroveren. Mijn oudste zoon woont inmiddels al een paar jaar samen met Bianca. De overeenkomst is de letter B. Blijft over de liefde van mijn jongste zoon voor Britt.

Alexander staat aan het begin van de ontdekking van de liefde en heeft hierin heel erg hulp nodig. Tenminste dat denken wij als ouders. Wij praten dus over het verklaren van de liefde aan Britt.

‘Je kunt toch gewoon zeggen dat je op haar bent?‘

Dat was mijn advies en zo simpel als het klinkt, werkt het natuurlijk niet. Britt in groep 3 is het populairste meisje van de klas. Ze heeft een lief gezicht met kuiltjes in haar wangen en is mega stoer want  ze zit op turnen en voert alle oefeningen tijdens de gymles op school, moeiteloos uit. Alle kleine jongetjes in de klas dromen van Britt. Er zijn dus kapers op de kust.

En dan wordt het tijd om de expert in te roepen en dat is Peter. Peter weet hoe hij om moet gaan met vrouwen. Peter heeft zelfs cursussen gegeven in het veroveren van vrouwen en Peter is de vader van Alexander. Dichter bij het vuur kun je als zoon niet zitten.

‘Een man hoort te vertellen dat hij op een vrouw is,’ luidt het advies van Peter.

Maar dat is nu juist het probleem. Alexander durft het niet te vertellen en zoekt eerst in alles wat Britt doet bevestiging dat zij ook op hem is.

‘Ze kijkt steeds naar mij, mam.’

‘En wat doe je dan als ze kijkt?’

‘Dan doe ik dit…’

Alexander zet grote ogen op en maakt een slikbeweging om iets dat dwars zit in zijn keel weg te slikken. Zoals tekenfilm figuurtjes dat doen als zij schrikken. De hele mimiek gaat vergezeld met de bijbehorende geluiden. Kloink.

Wekenlang heb ik gevraagd of hij al toegekomen was aan het verklaren van de liefde aan Britt. Het leven van een jongetje in groep 3 is druk en dan kan de liefdesverklaring er maar zo bij in schieten. Als moeder van jongens wil ik al vroeg druk uit oefenen op de keuze van mijn jongens. Ik wil uiteraard wel een leuke schoondochter hebben.

Al die weken worstelde Alexander. Met mij en met Britt.  

Maar Britt is voor de ogen van Alexander weggekaapt door een rivaal uit de klas. Die durfde wel. En dan blijkt dat het advies van Peter juist is geweest. Dit jongetje durfde het te zeggen en is er met de buit vandoor.

Volgende week gaat Alexander met dit jongetje spelen. Wij hebben nog een week om hem tot de tanden toe te bewapenen. Dan zal de titanenstrijd losbarsten. Om Britt.